Kolaters-KoopLater

KoopLater programma

'Woon nu, Koop nu én Later'

Wat houdt 'Woon nu, Koop nu én Later' in?

Dit KoopLater programma betekent direct 100% woongenot en koopt men alvast de woning. De grond koopt men later erbij enwel op het moment dat de financiële koopkracht voldoende is gegroeid om een 2de hypotheek af te sluiten, schenking of erfenis hebt verkregen óf gewoon op het moment dat men het wenst. Een verplichting tot aankoop van de grond is er niet, maar het kan alsnog op ieder moment. Men betaalt enkel rente (geen aflossing) over de grondwaarde waarbij de rente ook nog eens fiscaal aftrekbaar is. Zie het als een aflossingsvrije hypotheek.

Voor wie is dit KoopLater programma bedoeld?

Dit programma is geschikt voor starters, doorstromers en senioren. Zo heeft dit programma een breed bereik van doelgroepen en is positief bevorderend op financiële aspecten zoals leencapaciteit, maandlasten, verlaging inbreng eigen geld en overwaarde voortvloeiende uit verkoop eigen woning. Dit laatste geniet vooral bij senioren een voorkeur zodat zij meer vrij te besteden geld overhouden na verhuizing, veelal ten behoeve van verhoging levensgenot, schenken aan kinderen of inkoop extra zorg.

Hoe lang loopt het programma door?

Het programma eindigt op het moment dat men de grond heeft aangekocht. Dat kan uiteraard dagelijks. Gaat men verhuizen en wil het programma daarom beëindigen? Geen probleem, de nieuwe eigenaar kan kiezen om het programma voort te zetten óf de woning mét grond aan te kopen. Dan eindigt het programma op basis van "koop grond".

DE WONINGMARKT VERANDERD

Wilt u op de hoogte blijven van nieuw ontwikkelingen? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven