Bosch & Van Oers engineren de ‘KoopLater’ woningen. Consument gaat ‘KoLat-en’.

ONZE NIEUWSBERICHTEN

Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.

Wilt u ook op de hoogte blijven?

mail icon

Nieuwe namen en begrippen in de woningmarkt; ‘KoopLater’ woning, ‘KoopLater’- regeling en ‘KoLat-en’. Wat houden deze in en wat is de rol van Bosch & Van Oers binnen dit concept?

Voor de meeste van u herkenbare nieuwskoppen; “Middeninkomens en scheefhuurders vallen tussen wal en schip”, “Grote groep Nederlanders te ‘arm’ voor een koopwoning en te ‘rijk’ voor een sociale huurwoning”, “Statushouders (verspreidt) vestigen problematisch”. Actuele nieuwskoppen welke continue bevestigen dat er nog onbalans is tussen de financiële draagkracht van een groep consumenten en het huidige aanbod van betaalbare en vóóral financieel bereikbare huur-/ en koopwoningen. KoLat Wonen heeft afgelopen jaren onderzoek verricht en samen met een grote groep consumenten en professionals de ‘KoopLater’ regeling, tot ontwikkeling gebracht. Met deze regeling richt KoLat Wonen zich juist op de doelgroep die tussen wal en schip (gaan) belanden, een sterk groeiende doelgroep. De KoopLater regelingen zijn zeer flexibel en consument heeft het voordeel van een aanzienlijk lagere maandlast dan particuliere huur, soms zelfs onder de sociale huurgrens. Daarnaast bouwt de consument direct vermogen op via behoudt van overwaarde.

Bosch & van Oers, creativiteit en flexibiliteit
De koop- en betaalkracht van de consument is leidend bij elk KoLat-project en niet het product (de woning). Koop- en betaalkracht leidt tot financiële kaders waarbinnen het product, de woning, en nieuwbouwproject passend moet worden gemaakt. Bosch & Van Oers is exclusief partner van KoLat Wonen en heeft de verantwoordelijkheid om binnen de financiële kaders de woningen te engineren in het nieuwbouwproject. Hierbij is een enorme dosis aan kennis, creativiteit en flexibiliteit voor nodig, wat de opdrachten ook juist erg leuk en uitdagend maken.

Eerste ‘KoLat’-project een feit
Het eerste ‘KoLat’-project is recentelijk een feit. KoLat Wonen als initiatiefnemer heeft in samenwerking met NovaForm Vastgoedontwikkeling en gemeente Landerd het plan Nieuwe Oogst – Repelakker te Zeeland (Noord Brabant) tot ontwikkeling gebracht. Betreft 52 woningen waarbij de consument kan gaan huren, KoLat-en of kopen. Hiermee bereikt gemeente Landerd hun doelstellingen; Verspreidt huisvesten van statushouders, verbetering doorstroming lokale woningmarkt en behoudt van starters en jonge gezinnen binnen de gemeente Landerd. De woningcorporatie verminderd het aantal scheefhuurders waarbij de vrijkomende woningen passend kunnen worden aangeboden conform de prestatieafspraken met de gemeente.

Wilt u als gemeente, woningcorporatie of commerciële partij de consumenten helpen die tussen wal en schip zitten en voor hen KoopLater activeren? En/of wilt u uw achterstand in huisvesten statushouders inhalen? En u heeft daarvoor een grond-/(her)ontwikkelpositie ter beschikking? Wacht dan niet langer en bel ons op 088 27 36 188 of vul onderstaand contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

DE WONINGMARKT VERANDERD

Wilt u op de hoogte blijven van nieuw ontwikkelingen? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven