KoopLater programma gesteund door Politiek Den Haag

ONZE NIEUWSBERICHTEN

Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.

Wilt u ook op de hoogte blijven?

mail icon

De Politieke draagkracht en erkenning van het oplossend vermogen van ons innovatief KoopLater programma groeit gestaag. Naast dat het KoopLater programma steeds vaker op gemeentelijk niveau aan de orde komt, is sinds gisteren in Den Haag een stap naar landelijk niveau gezet.

Motie aangenomen
Op maandag 12 november j.l. hebben wij een uitgebreid en innovatief gesprek gehad met tweede kamerlid, Erik Ronnes. Mede naar aanleiding van dit gesprek is door de heer Ronnes een motie ingediend met betrekking tot verdere uitwerking en toepassing van ons KoopLater programma als aanvullend alternatief op de woningmarkt voor starters (scheefwoners, maatschappelijk betiteld als “te arm” voor koop, “te rijk” voor sociale huur). Dinsdag 20 november j.l. is de stemmingsronde geweest en hebben nagenoeg alle partijen ingestemd waardoor de motie is aangenomen. Komende periode zal door de minister uitvoering  worden gegeven aan de motie.

KoopLater programma, Scheefhuurders, scheefwoners
Het KoopLater programma “Woon Nu, Koop Later” is oplossend gericht om scheefhuurders een goed alternatief te bieden wat tot verhuizing uit de sociale huurwoning leidt en voor scheefwoners (veelal de starters op de woningmarkt) een passende start van hun wooncarrière. Het programma zorgt tegelijk integraal voor doorstroming in de woningmarkt, stopt krimp en vergrijzing van gemeentes en biedt mogelijkheid tot verspreidt huisvesten van statushouders.

Heeft u interesse wat het KoopLater voor uw gemeente of woningcorporatie kan betekenen? Graag gaan wij een gesprek met u aan. Neem hier contact met ons.

DE WONINGMARKT VERANDERD

Wilt u op de hoogte blijven van nieuw ontwikkelingen? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven