KoopLater programma zet verhuizing scheefhuurders in gang

ONZE NIEUWSBERICHTEN

Abonneer u dan op onze nieuwsbrief.

Wilt u ook op de hoogte blijven?

mail icon

 

Om de één á twee maanden staat er wel een artikel in de kranten en/of reportage op TV met “scheefhuren/-wonen” als onderwerp in de titel. Zo ook vandaag weer. Steeds terugkerend is de probleemstelling dat er enkele honderdduizenden scheefhuurders zijn en dat er een oplossing moet komen om ze te laten verhuizen. “Flinke huursverhoging” wordt vaak gesteld als een van de oplossingen. Zo ook het aanbod van (middel)dure huur zou flink omhoog moeten o.a. in nieuwbouwprojecten. Doch, uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een flinke huurverhoging danwel het aanbieden van een dure huurwoning als alternatief de scheefhuurder niet in beweging zet om de sociale huurwoning te verlaten.  Een koopwoning dan? Ondanks het inkomensniveau van scheefhuurders meestal goed is blijkt het anderzijds weer te laag om voldoende hypotheek te verkrijgen voor een koopwoning. Kortom; de meeste scheefhuurders blijven braaf zitten in de sociale huurwoning zolang er geen goed (financieel) alternatief is.

Scheefhuurders verhuizen dankzij het KoopLater programma
Zoals onderzoeken stellen zijn scheefhuurders absoluut bereidt om te verhuizen als een juist (financieel) alternatief wordt geboden. Door het financiële belang met het maatschappelijk belang van scheefhuren samen te smelten ontstaat wel degelijk een goed alternatief, zijnde ons KoopLater programma. Precisie in ontwikkeling/realisatieproces van nieuwbouw perfect afgestemd met precisie in het financiële proces van scheefhuurders leidt tot verhuizing van deze doelgroep. Hierdoor worden zij verder geholpen met hun wooncarrière, vindt er doorstroming plaats en worden wachtlijsten ingekort. En dat zonder rigoureuze oplossingen zoals scheefhuurders financieel straffen of ander nadelig dwingend alternatief.

Wil uw gemeente of woningcorporatie een actief beleid (gaan) voeren om het scheefhuren/-wonen op een goed maatschappelijk niveau aan te pakken? Graag delen wij onze visie, aanpak en werking van ons KoopLater programma. Neem contact met ons op middels het contactformulier of bel op 085 27 36 188.

DE WONINGMARKT VERANDERD

Wilt u op de hoogte blijven van nieuw ontwikkelingen? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven